Suomi ja köyhyys

Älä lue tätä jos aihe ei kiinnosta tai sinulla on vaan negatiivinen mielipide köyhyyteen!

Suomessa elää köyhissä perheissä yli 100 000 lasta.
Eikä se rajoitu vain lapsiperheisiin vaan myös sairaana elävät, eläkeläiset ja työttömät, joukossa on myös ihmisiä jotka käyvät töissä mutta siltikään raha ei riitä oli sitten lapsiperhe tai yksin eläjä tms...

Lapsiperheiden köyhyys on ollut kasvussa monen vuoden ajan. On erilaisia järjestöjä jotka keräävät rahaa esim. lapsiperheille, miksi silti tuntuu ettei tämä raha saavuta kaikkia? Johtuuko se siitä, että heitä on aivan liikaa ja kaikki eivät voi saada tarvitsemaansa apua.

Yksi ihana apu on tuetut lomat, mitä kautta esim. Lapsiperheet pääsevät kokemaan miltä tuntuu olla oikeasti elämyslomalla. En voisi olla kiitollisempi siitä lomasta mille kerran päästiin mukaan.

Miten sitten auttaa meitä köyhiä? Mikä on se vastaus, joka tuo apua jokaiseen talouteen. Vastaus kun ei ole kaikille se työ. Kuten ed. mainitussa sanoin, on perheitä joissa ollaan töissä mutta se raha ei silti riitä. Katsoin mm. Rikkaat ja rahattomat, joissa oli paljon samanlaisia perheitä mitä oma tilanne on.

Omalta kokemukseltani sanon, että vaikka haet työtä monen vuoden ajan ympäri Suomea sä et siltikään saa sitä työtä. Oli sulla kokemusta alasta tai ei, oli se sua kiinnostava ala tai ei, oli sulla koulutusta tai ei. Se ei ole sun vika, en tiedä kenen vika se sitten on? Tulee vaan sanaton olo, ketä syyttää? Pitääkö syyllistä etsiä? Toki itse miettii missä vika? Onko mussa vika vai missä? Saan paljon lauseita, ettei vika ole minussa. Se jättää avoimen olon? No kenenkäs vika se sitten on?

Voinko tehdä enemmän? Mitä enää voin tehdä? Kyllä se syö kun et saa työtä. Itse olen saanut 2 kertaa pidemmän sopparin, mutta työnantaja lopulta antanut paskaa niskaan että kiitos vaan tosi paljon tästäkin. Eniten vituttaa kun oot innoissasi aloittamassa jotain hommaa ja se työnantaja toteaa, että eiköhän tää ollu tässä, hyvin hoidot työsi mutta oot liian ujo tms... Siinä vaiheessa tekisi mieli todeta suorat sanat päin naamaa mutta koska oon minä pidän sen mun omana tietonani ja jaan sen jonkun muun kanssa tai vertaistuellisen ig:n kautta.

Tuntuu että ihmiset sun ympärillä elää paremmin, mutta ne ihmiset jotka elää samassa tilanteessa kuin sinä eivät vaan uskalla puhua asiasta ääneen.
Näät paljon ihmisiä jotka ostaa omakotitalon ja itse vaan haaveilet siitä, sitten joskus tulevaisuudessa kun sun esikoinen on jo aikuinen ja tää saa jostain syystä itkemään. En voinut tarjota lapselleni lapsuutta unelmallani. En tiedä miksi mutta tää saa vaan itkemään.

Myös lapsien lomareissut tms... Haluan että he saa kokea samaa kun minä? On ok jos sä pärjäät jollain pikku jutulla mutta itse haluan kokea elämyksiä lapsien kanssa jotka jää mieleen, koska ne reissut on jäänyt mun omaan mieleen, kun taas se peruskoti arki lapsuudessa on ollu sellaista jota ei kaikkia hetkiä halua muistella.

Mä en ole päässyt mihinkään HopLop paikkaan mutta omien lapsien myötä olen päässyt ja ne on semmosia hetkiä mitä ite rakastan ja jää muistoihin. Myös laivareissu kuopuksen kanssa on ollut yks ihanasta asioista, lapsena pääsin ite käymään kerran ja oon niin kiitollinen siskoilleni siitä.

Haaveissa olisi joskus päästä esikoisen kanssa kahdestaan johonkin, koska ois hänen vuoronsa. Ehkä hänkin voisi joskus päästä laivalle, koska omasta mielestäni on väärin että toinen saa jotain ja toinen ei. Mutta kahden kesken on hyvä viettää aikaa oli se sitten tälläinen elämys, leikkipuisto ja jätskiä. Esikoisen kanssa kerran ollaan pyörällä menty leikkipuistoon ja syöty jätskiä, mutta hän olisi halunnut siskonsa mukaan puistoon.

Välillä sitä haluaa jakaa yksin itsensä vaan toiselle koska sitä kannatetaan mutta kuinkas jos hän haluaa sisaruksen mukaan? Hyvin ristiriitaista.

Mutta vielä tästä köyhyys asiasta. Olen joskus itse omista pienistä rahoistani halunnut lahjoittaa johonkin vähäsen esim. 5 euroa jollekin järjestölle. Se tuo itselle hyvän olon. Haluankin sitten kun elämäni on paremmin auttaa muita jotka ovat kokeneet saman kuin minä, koska se on ollut yksi haaveistani.

Ei kommentteja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...